Over ons

Design Impulse is een Amsterdams management­advies­bureau. We bieden design leadership consultancy­ aan voornamelijk Nederlandse cliënten. Op deze pagina vind je ons verhaal, algemene informatie en het laatste nieuws.

Over ons: Design Impulse
Over ons: Design Impulse

Ons verhaal

De designindustrie maakt een aanzienlijke verschuiving door, waarbij ontwerp in toenemende mate wordt erkend als een strategische troef. Organisaties realiseren zich het belang van design bij het stimuleren van innovatie, klantervaring en zakelijk succes en investeren daarom in designleiderschap. Er is echter een gebrek aan gespecialiseerde ondersteuning voor designleiders om een weg te vinden door dit veranderende landschap.

De waarde, invloed en prestaties van ontwerp vergroten kan een worsteling zijn en designleiders slagen er niet altijd in om ontwerp als strategisch voordeel te benutten. De huidige oplossingen die generieke managementadviesbureaus leveren ontberen doorgaans diepgaande expertise en kennis van de ontwerp­industrie, wat resulteert in trage vooruitgang en gemiste kansen. Interne consultants en ontwerp­bureaus die designleiders kunnen ondersteunen hebben vaak geen strategische focus en alomvattende aanpak.

Wij vullen een gat in de markt van management­advies­bureaus door ons specifiek te richten op het helpen van designleiders. We hebben diepgaande expertise en kennis van de ontwerp­industrie, waardoor we oplossingen kunnen bieden die snelle groei stimuleren. Onze aanpak is gebaseerd op een strategische ontwikkel­methode die is verfijnd door jarenlange ervaring, waardoor designleiders vlotter vooruitgang boeken en hun ambities sneller realiseren.

Merkwaarden

Bestaans­zin

Professioneel design stuwt organisatie­resultaten op.

Visie

De transitie naar ontwerp-gedreven organisaties versnellen.

Missie

Designleiders helpen de organisatie­resultaten sneller te verbeteren.

Kern­waarden

Deskundig, pro­fessio­neel en uitdagend.

Wie is wie

Over ons 1

Dr. Pieter van Langen is zelfstandig design leadership consultant en eigenaar van Design Impulse. Pieter heeft uitgebreide ervaring in de designindustrie, met een diep inzicht in de uitdagingen waar designleiders voor staan. Hij heeft met succes ontwerpteams geleid, is gepromoveerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam in de exacte wetenschappen en is senior weten­schappelijk onderzoeker systeemkunde aan de Technische Universiteit Delft. Hij brengt unieke expertise met zich mee in design-activiteit, capability mining en strategisch denken, waardoor hij klanten uitgebreid kan ondersteunen.

Telefoon

06-5122 7459

Klantenservice

Telefoon

06-5122 7459

Post

Bastenakenstraat 156, 1066 JG Amsterdam

KvK-nummer

76160653

BTW-nummer

NL003052876B21

Bankrekening

Rabobank, NL11RABO0436882818

Gepubliceerde artikelen over ons

Ooa

Lid van Ooa

In november 2019 werd Pieter van Langen lid van Ooa. Dit artikel legt kort uit wat Ooa doet en wat voor Design Impulse de toegevoegde waarde van het Ooa-lidmaatschap is.
Over ons 2

Lancering van Design Impulse

Nederlands management­advies­bureau Design Impulse is begonnen met het aanbieden van design leadership consultancydiensten. Dit artikel vat samen wat we doen, waarom en hoe.