Design Impulse icon

Bedrijfsprofiel

De homepage van de website van Design Impulse geeft informatie over het bedrijfsprofiel. Dit artikel biedt je toegang tot een Slideshare-presentatie van het bedrijfs­profiel, die je kunt bekijken en downloaden.
Hoe doelstellingen te bepalen

Hoe doelstellingen te bepalen

Ontwerpers die meer kennis ontwikkelen presteren over het algemeen ook beter. Dit artikel beschrijft hoe doelstellingen te bepalen voor de ontwikkeling van ontwerp­kennis gebaseerd op de betekenis van deze kennis.
Tunnelontwerp

Tunnelontwerp

Voor tunnelontwerp moeten ontwerpers uit diverse disciplines hun werk coördineren. Dit artikel beschrijft een wetenschappelijke casestudie van hoe de coördinatie van het ontwerp­werk te onder­steunen om een integraal ontwerp te maken.
Fabrieksherontwerp

Fabrieksherontwerp

Bij opdrachten voor fabrieksherontwerp bleek een toon­aan­gevende service­provider erg afhankelijk van haar hoofd­ontwerper. Dit artikel beschrijft een praktijk­casus van hoe deze afhanke­lijk­heid kon worden gereduceerd door een combinatie van maatregelen.
Vliegtuigontwerp

Vliegtuigontwerp

Het ontwerp van een serievlieg­tuig is vaak gebaseerd op dat van een voor­ganger in dezelfde serie. Dit artikel beschrijft een wetenschap­pelijke case­studie van hoe je een serievliegtuig efficiënter kunt ontwerpen.
Determinanten van ontwerpprestaties

Soorten ontwerpkennis

Ontwerp is onmisbaar in een snel veranderende wereld waarin een organisatie moet innoveren, waarde scheppen en zich aanpassen. Dit artikel beschrijft zeven soorten ontwerp­kennis die de prestaties van ontwerp bepalen.
Ooa logo

Lid van Ooa

In november 2019 werd Pieter van Langen lid van Ooa. Dit artikel legt kort uit wat Ooa doet en wat voor Design Impulse de toegevoegde waarde van het Ooa-lidmaatschap is.
Design Impulse logo

Design Impulse is gestart

Nederlands boetiek­advies­bureau Design Impulse is in oktober 2019 gestart met het aanbieden van design leadership consulting-diensten. Dit artikel vat samen wat we doen voor ontwerpleiders, waarom en hoe.